Skæg – Hvad skal du dog stille op med det?

For tiden er der frit valg på alle hylder i forhold til skæg. Du kan vælge at være helt glatbarberet eller at have et stort fuldskæg. Og så er der alle de øvrige muligheder derimellem.
Skægget er en af de muligheder, mænd har, for at ændre markant på sit udseende. Det kan være fint at lave lidt om på det engang imellem.

Skæg eller ej?

For nogle mænd forholder det sig sådan, at skæg ikke er en mulighed. De har simpelthen en så beskeden skægvækst, at det ikke er muligt at gro et skæg.
For andre er situationen den stik modsatte. De har nemlig en så kraftig og uregerlig skægvækst, at det ikke er muligt at være helt glatbarberet en hel dag igennem.
Bortset fra de mænd, der tilhører en af disse yderpunkter, så er det op til den enkelte mand at afgøre, om han skal have et skæg eller ej.
Beslutter du dig for ikke at have skæg i en periode eller for altid, så er det jo bare at sørge for at få det barberet effektivt hver dag.
Vil du gerne have skæg i en periode eller måske altid, så kommer det næste spørgsmål i forhold til, hvilken type af skæg det så skal være.

Find inspiration til det med skæg

Har du en bestemt favorit inden for skæg? Kunne du godt tænke dig en ny stil? Hvilke skæg-varianter findes der, og hvad ville klæde dig?
Der kan være mange spørgsmål, der relaterer til skæg, som du kunne være nysgerrig efter at få besvaret. Tjek Mandens – En side specielt for mænd.
Et tema på denne side er naturligvis alt det, der handler om skæg, barbering og så videre. Her finder du god inspiration til dit eget skæg.

Plej dit skæg

Et skæg består af hår, og hår skal plejes. Dit skæg skal derfor både vaskes, plejes med olie, trimmes, friseres og klippes. Giv det gerne nøjagtigt den samme behandling, som du ville give dit hovedhår. Bare med den forskel, at skæghår er anderledes i strukturen end hovedhår. Derfor skal du gerne bruge nogle midler, som er beregnet til skæghår.
Det er vigtigt, at dit skæg fremstår lækkert, rent og velplejet. Gør det ikke det, så bliver udtrykket det totalt modsatte. Tænk på, at dit skæg altid skal være velsoigneret. Specielt, hvis det sidder omkring din mund. Det kommer i tæt kontakt med madvarer. Mad i skæg er et totalt no go. Du bruger også din mund til at kysse med. Derfor skal du være ekstra grundig med at pleje dit skæg.
Et skæg skal aldrig se sådan ud, at det ligner en dårlig undskyldning for ikke at barbere sig.

Trim dit skæg

Et flot skæg er velplejet, rent og veltrimmet. Brug gerne en skægtrimmer til at holde skægget i en vis længde overalt. Og lav gerne nogle helt skarpe overgange imellem skæg og glat hud. Det giver det bedste resultat.
Lad skægget være en markant del af dit ansigt, men gør det på den cool måde.

Skriv et svar