Peter søger en a-kasse

Peter er en glad jurastuderende. Han er glad fordi, at han læser en uddannelse, som han synes er rigtig spændende. Der er dog lige det problem, at han bruger rigtig meget tid på sit studie, fordi der er rigtig meget at læse. Og Peter vil gerne sørge for, at han får læst det hele, da han ellers føler, at han ikke kan følge godt nok med til forelæsningerne. Men det er sådan set okay fordi, at han jo synes det er spændende, så han har ikke noget imod at bruge meget tid på det. Det betyder dog også, at han ikke har tiden til at have et studiejob ved siden af, og han har derfor kun hans SU at leve for. Men det kan også sagtens fungerer. Han har dog ikke så mange penge til rådighed hver måned, og han har derfor ikke muligheden for at spare op. Men så længe han får SU’en gør det heller ikke noget. Men hvad så når han er færdig med at studere? Så får han jo ikke længere SU, og det er jo ikke sikkert, at han kan få et job lige med det samme. Da er det, at det går op for Peter, at han hellere må sørge for at finde en a-kasse, så han har muligheden for at få dagpenge, når han er færdig med at studere.

Peter søger på nettet

Peter går derfor hjem og søger på internettet, og han finder ret hurtigt en side, hvor der står ”find gratis a-kasser for studerende her”. Peter falder især over, at der står at det er gratis. Det er jo fantastisk, da han som tidligere nævnt ikke har mange penge til rådighed. På hjemmesiden finder han en liste over a-kasser, og de er alle til studerende og de er alle gratis for studerende. Det var lige præcis det, som Peter gik og søgte, og han er derfor yderst tilfreds. Nu skal han så bare have valgt den a-kasse, som han ønsker at være medlem af.

Studerende bør være medlem af en a-kasse

Hvis du er studerende, så er det en rigtig god idé, at du sørger for at blive meldt ind i en a-kasse allerede imens du studere. Du bør i hvert fald som minimum meldes ind i en ét år før du er færdig, da du ellers ikke vil have retten til at få dagpenge med det samme du afslutter din uddannelse. Det vil altså sige, at du skal gå rundt i en periode uden nogen form for indkomst. Da mange, som er på SU, ikke har mulighed for at spare op, så kan det hurtigt vise sig at være en meget kritisk situation, da man ikke har en opsparing at tage af. Da der samtidig er mange a-kasser, der er gratis for studerende, er det bare med at blive meldt ind i en. Læs mere her om de forskellige a-kasser, og hvad de hver især står for og kan tilbyde deres medlemmer.

Skriv et svar