Gode hjælpemidler forbedrer livskvaliteten

Der findes i dag rigtig mange hjælpemidler, både til ældre og til rekonvalescens. Det giver godt mening at inddele dem i forskellige kategorier for at skabe sig et overblik.

  • Hjælpemidler til gangbesværede: Her finder du alt fra gangstaver, kørestole, rollatorer, gangstativer, indkøbstrolleys, pensionistscootere og meget mere.
  • Til sengebrug: glidelagen, elektriske sengebund, specielle puder etc.
  • Til personlig pleje: bækkenstole, badebænke, voksenbleer og andet godt.
  • Sensorisk hjælp: læsebriller, forstørrelsesglas, høreapparater og brugervenlige telefoner.
  • Træningsredskaber, ergonomiske håndtag, og et hav af mindre produkter til hjælp med alle mulige hverdagsformål.
  • Medicinske redskaber som blodtryksmålere, termometre, medicin dispensere.

Der findes mange gode websider hvor du kan finde diverse hjælpemidler til alle formål delt op i kategorier.

Hjælpemidler til medicinsk selvhjælp

Seniorer i dag er mere selvbevidste og også selvstændige end nogensinde. Der forventes også mere af dem. Tidligere skulle man opsøge lægen for næsten alt sundhedsrelateret. Og det kan være en ordentlig mundfuld for et ældre menneske. Skulle vi have målet blodtrykket, måtte man lave en aftale med familielægen. Der kunne gå en uge eller mere. Det kunne godt ske at lægen spørger: ”kan du ikke bare gøre det selv?” hvis ringer om en aftale bare for at få målt blodtrykket.
Blodtryksmålere er blevet meget populære. De er billige, præcise og nemt at betjene. Blodtrykket er en slags vejrudsigt for dit helbred. Det giver et godt praj om hvad der venter om hjørnet. Så længe du er indenfor det normale, kan du være rimelig sikker at der ikke er en umiddelbar fare for hjerte og kredsløb. Det giver rigtig godt mening at man selv holder øje med det.
Men husk at kontakte lægen med det samme når der sker pludselige markante ændringer. Og i hvert fald når dit blodtryk ryger op i det røde felt.

Hjælpemidler til personlig pleje

Det er den slags hjælpemidler som der godt kan være nogle tabuer om. Inkontinens er et stort problem for mange seniorer. Der findes mange forskellige årsager og former for inkontinens. Det kan være fysiske skader, hormonelle ubalancer, eller muskelsvaghed i bækkenbund for at nævne kun 3. Nogle af disse former kan behandles med succes, andre ikke. Inkontinens er et problem for både mænd og kvinder af alle aldre. Men ældre rammes helt klart mest.
Det er ikke et handicap som kan og skal skjules. Man må simpelthen vokse ud over evt. tabuisering og søge hjælp. Alt andet er værre. Når der ikke findes en behandling, har du brug for hjælpemidler i form af voksenbleer. Der findes mange forskellige varianter af voksenbleer til forskellige situationer og behov.

Onlinehandel med hjælpemidler er anonym og sikker

Der kan være gode fordele i at købe hjælpemidler online. For det første er det anonymt. Der er intet menneske i den anden ende, der interesserer sig for hvem du er. Onlinehandel er også sikker. NEM-ID systemet har gjort al online aktivitet meget sikker. At du skal bruge talnøgler på et styk papir, giver den ekstra sikkerhed. Computere kan hakkes, men ikke en lap papir.
Når du handler online har du også en lovsikret fortrydelsesret på 14 dage. Det betyder at du endda kan afprøve en vare og stadig sende den retur hvis du ikke vil have den. Dette gælder dog ikke voksenbleer, af indlysende grunde 😉

Skriv et svar