Tips til dig, der er senior: sådan håndterer du en værkende krop

Tillykke med, at du nu er nået en ældre alder, hvor du med rette kan betegne dig selv som senior. Umiddelbart synes du måske ikke, at det er det mest fantastiske i verden at blive kaldt for senior. Men der er faktisk rigtig mange frynsegoder.
Den største og mest åbenlyse er selvfølgelig, at du nu er berettiget til at gå på pension og modtage den månedlige ydelse, der gør, at du kan få det hele til at løbe rundt, selvom du ikke arbejder. Du har sikkert glædet dig til at kunne slappe af og dyrke dig selv.

Pension er en mulighed for at fordybe sig

Fordi du nu pludselig har en masse tid på hånden og ikke skal have dårlig samvittighed over at sylte arbejdsopgaver, kan du nu bruge din pension til at fordybe dig i nogle af de ting, som du altid har drømt om.
Du kan med andre ord begynde at dyrke en hobby, motionere mere, se flere venner eller måske tage en kunstform op. Der er mange muligheder, men disse muligheder forudsætter selvfølgelig, at du ikke har for mange problemer med sygdom og smerter.

Smerter kan forebygges og behandles

Desværre er der rigtig mange ældre, der oplever, at kroppen ikke er, hvad den har været. Som senior kan du derfor godt forvente, at du kommer til at opleve smerter i kroppen. Det har du desværre ikke kontrol over. Til gengæld kan du godt påvirke, i hvor høj grad disse smerter skal hæmme dig.
Du kan nemlig gøre meget. Både for at forebygge de værste smerter, men også i forhold til at gøre noget aktivt, når smerterne opstår. Du kan ikke få dem til at gå væk, men du kan helt sikkert dæmpe deres effekt.

Giv de ømme områder varme med en varmedunk

En varmedunk er ikke en behandlingsform. Det er i højere grad en form for smertelindring, men det kan til gengæld være en utrolig effektiv en af slagsen. Således kan varmepuden placeres på de områder, der gør ondt, og på den måde stoppe spændinger og aflede de værste smerter.
For at varmepuden skal virke, skal den være god. Det nytter ikke med et produkt, der ikke kan holde på varmen eller ikke ligger behageligt på dig. Derfor skal du vælge kvalitet, og det kan du blandt andet finde ved at læse med her.

Aflast kroppen, når det er muligt

I den mere forebyggende kategori ligger aflastning. Der er mange ældre, som ser det som et nederlag, hvis de skal benytte sig af hjælpemidler af den ene eller den anden slags i deres hverdag. De vil gerne kunne klare sig selv, og vil gerne ses som hårdføre.
Men som senior kan det være en stor fordel for dig at bruge hjælpemidler. På den måde kan du skåne din krop, så den er mere frisk og klar, når du skal lave de ting, som du brænder for. Du kan lære mere om hjælpemidler på hjemmesiden Acu.

Skriv et svar