Sådan sørger du for dit regntøj holder i flere sæsoner

Regntøj kan være en dyr fornøjelse, og hvis du har brug for dit regntøj, er det endnu mere irriterende at stå og mangle det i hverdagen. Selvom at det kan være svært for mange, er der nogle ting, som du kan gøre for at sikre, at dit regntøj holder i flere sæsoner end hvad du lige går og regner med at det kan. Hvor længe dit regntøj kan holde, afhænger af hvordan du behandler det, og hvis du regner med at dit barns regntøj skal holde i flere sæsoner kan du godt forvente, at det vil ikke komme til at gøre. For det første leger børn meget mere voldsomt end hvad voksne gør, og for det andet har børn det med at vokse forholdsvis hurtigt, særligt når de rammer en bestemt alder. Du kan naturligvis vælge at købe dit regntøj til dit barn i en størrelse for stort, men så vil regntøjet bare ikke være lige så effektivt, indtil at dit barn er blevet stor nok til at kunne passe det uden problemer.

Du kan få nogle gode og simple råd i denne artikel til hvordan du sørger for at dit regntøj holder i en sæson mere, end hvad du ellers ville få det til. For at vi ikke kommer til at skuffe dig, kan vi hurtigt fortælle dig at vores råd i denne artikel er meget simple, og du bør ikke forvente at få koden på hvordan du sikrer dig, at dit regntøj aldrig nogensinde går i stykker.

Undgå at vaske dit regntøj for meget

Det første du bør undgå, når du har købt dit nye regntøj er at vaske det i en vaskemaskine. For hver gang at du vasker dit regntøj i en vaskemaskine, vil du slide meget på dit tøj, og dette er ikke meningen. Hvis du har købt noget regntøj, som er til dig selv, vil vi næsten også garantere at det er meget sjældent, at dit regntøj kommer i kontakt med noget beskidt såsom mad du taber, mudder og lignende. I stedet vil det primært være støv, som sætter sig på dit tøj. Det er også vigtigt at få støvet af sit tøj, men der findes andre metoder end en tur i vaskemaskinen. En af de andre ting du kan gøre, for at fjerne støv, er ved at tage en klud og hurtig tørre den over dit regntøj. På denne måde vil du ikke lide ligeså meget som hvis du smed tøjet ind i en vaskemaskine.

Hvis dit regntøj er blevet så beskidt, at du bliver nød til at smide den ind i vaskemaskinen, skal du undlade at bruge sæbe. Sæbe er ikke sundt for regntøj eller andre former for overtøj, som skal være med til at holde vinden, regnen og sneen ude. Vasker du dit regntøj meget med sæbe, kan vi næsten garantere at du er en af de personer, som ofte er ude og købe nyt regntøj. Alene ved at undgå at smide dit regntøj i en vaskemaskine, kan du få dit regntøj til at holde i 2 år mere end ellers, hvilket også svarer til 2 sæsoner.

Behandl dit regntøj ordentligt

Det næste du kan gøre, er at sørge for at du ikke overbelaster dit regntøj. I stedet for at rive dit regntøj ned af knagen, og hurtigt tage det på uden hensyn til hvordan du strækker dit regntøj, kan du tage det stille og roligt på, og give dig tid til at tage det på. Der er meget tøj, som ofte bliver strækket unødvendigt, og det gør at tøjet går i stykker markant hurtigere. Vi ved ikke hvor meget længere dit regntøj kan holde ved at passe mere ordentligt på det, da det afhænger af hvordan du passer på dit regntøj på nuværende tidspunkt.

Skriv et svar