Royal Copenhagen har lidt af hvert

Det hele begyndte med det musselmalet porcelæn tilbage i 1775, hvor en dansk klassiker inden for design blev skabt. Sidenhen er nye medlemmer kommet til, der alle er kendetegnet ved at bygge på den kendte base. Det, der kendetegner Royal Copenhagen er nemlig, at alle stel bygger på genkendelige elementer fra den allerførste produktion.
Du ved derfor altid, lige gyldigt hvilket stel, du har mellem hænderne, om det er Royal Copenhagen eller et andet mærke. Og den genkendelighed gør alle deres stel relevante. For er du ikke til det klassiske musselmalede eller Flora Danica, så kan du nu om dage få forskellige former for Royal Copenhagen porcelæn, hvor du altid kan se og mærke, at det er den kendte og elskede kvalitet i en ny og moderne fortolkning.
De designere, der arbejder med de forskellige stel er altid tro mod originalen. Originalen er inspirationen og springbrættet til noget nyt, men det bliver aldrig glemt. Kulturarv er til for at blive brugt, og når et stel er så tidløst, giver det muligheder for at skabe noget nyt, der stadig matcher med traditionerne.
Det formår Royal Copenhagen, hvad enten de leger med størrelser, mængden af blomster, rifler, blonder eller farver. Der er hele tiden en nødvendig fokus på basen, samtidig med at den bruges på nye måder, der giver nyt liv.

Hvid halvblonde er en samlers bedste ven

Et godt eksempel på dette er Stel Hvid Halvblonde, der som så mange andre stel startede med den velkendte blå maling. Men som med det riflede stel fås det nu uden maling, så de smukke detaljer, der er i alle blonderne, kommer til deres ret. Det er et stel med ynde og luftighed, et stel, der virker skrøbeligt, men bestemt et stel med karakter og en renhed, der gør det passer perfekt ind i det nordiske hjem.
Det er et stel, hvor du selvfølgelig finder de klassiske varer som kopper og tallerkener, men samtidig et stel, hvor du finder et fantastisk smukt bladformet fad og en firkantet skål. Det er et stel med et tvist, der har både ynden og de specielle former, der gnidningsløst står til hinanden.
Og hvidt pryder ethvert bord, om det er hverdag eller fest. Der er noget sprødt over det hvide, og det giver så mange muligheder for anden pynt. Du kan holde det hele i hvidt. Om vinteren bringer det tankerne på sne og frost, og om sommeren lyset.
Det er et stel til alle lejligheder, og om du vil pynte med andre hvide genstande og holde udseendet rent, eller om du vil bringe farver ind for at udfordre det hvide, er op til dig. Stellet vil under alle omstændigheder blive stjernen på bordet, som det har været siden 1888, hvor designeren Arnold Krog så skønheden i stellet, der blev kendt som det musselmalede halvblonde. Og heldigvis for alle os andre, kunne Royal Copenhagen se det smukke i stellet uden mussel, og dermed blev Hvid Blonde en realitet, hvor detaljerne i porcelænet kommer til sin ret helt i hvidt.

Skriv et svar