Hvordan penge hænger sammen og hvem udbyder lån

Når det kommer til penge er det aldrig helt nemt at få hovedet rundt om det. Hvordan er det egentlig alting hænger sammen med de der penge, og hvem er det egentlig som udbyder lån? Det er noget vi har tænkt os at undersøge i dag hvor vi vil gå i dyubden på en industri som er ved at vokse. Det er nemlig pengeindustrien med banke og mere der giver løn til højre og venstre. Indsutrien som har stået for nogle af de største fremskridt i menneskets historie vil nu blive undersøgt af os i detaljer for at se, hvad det egentlig helt præcis er de giver til os, og hvad vi kan få ud af dem. Så hvis du er en person som er glad for penge og godt kunne tænke sig at få lidt mere, så læs med når vi gennemgår hvordna du kan få pengeindustrien til at arbejde for dig og ikke modsat.

Først og fremmest lad os lige få etableret noget. Hvem udbyder lån? Det er egentlig et simpelt spørgsmål men svaret er dog ikke lige så simpelt. For hvem det er som rent faktisk udbyder lån kan afhænge af forskellige faktorer. Det er ikke alle sammen du kan få lån af og det er ikke altid du kan få et lån, men der er som regel nogen som er bedre til at give lån ud end andre. For eksempel kan man altid regne med at få et godt boliglån fra en bank (hvis det er en god bank), og det er jo noget vi alle kender til. Men der er også andre slags lån som de store banker ikke rigtig gider beskæftige sig med, måske fordi de ikke ser det som noget, de burde beskæftige sig med. I dette tilfælde handler det for eksempel om ting som forbrugslån hvor man virkelig kan låne nogle penge og komme langt for dem. Det er meget smart til dem, som gerne vil låne lidt penge og klare sig uden at skulle af med alt for meget bagefter. Sådan en lille ”snack” af penge når man gerne vil have lidt mere end man egentlig lige har råd til på det daværende tidspunkt.

Hvem udbyder lån og hvorfor

Men hvorfor er der så så mange som udbyder lån? Det er i bund og grund bare fordi, at de regner med at tjene penge på dig som låner penge fra dem. Det gør det gennem det, der bliver kaldt renter. Hvad det i praksis er er rent faktisk en form for sum du skal betale for at have lånt penge. Så hvis du låner en hundredelap og renten er på 1%, jamen så skal du altså betale 101 kroner tilbage og ikke en øre mere eller mindre. Det er altid en god ide at finde lån som har så lave renter som muligt, for det betyder jo egentlig bare at du kommer til at spare flere penge på det, hvilket naturligvis er målet i denne situation.

Skriv et svar