Disse ting skal din ejendom have for at være rigtig fed

De fleste husejere gør en stolthed ud af at præstenere deres bolig så fint som overhovedet muligt. Dette betyder med årene facaderengøringer, støvpudsning, nyt tag eller andre projekter, som kan løbe op i rigtig mange penge. Det kan være til stor irritation og frustration, når fx din gamle landejendom viser sig at have fugt i gavlen eller fundamentet, da udskiftningen af dette er en omfattende og dyr proces, som kræver professionelle fagfolk.

Der er dog en del ting, som du selv kan gøre for at få det hus, som alle naboerne misunder. I denne artikel har vi samlet et lille udsnit af de ting, som gør din bolig og ejendom gadens og byens centrum.

En havedam giver nyt liv

Kan du lide vand, fisk og afslappelse? Hvis det er tre gange ja, så er det oplagt for dig at investere i en havedam med stør, karper eller guldfisk. Ikke nok med at en havedam er et herligt sted at slappe af, det giver også din have en helt anden stemning med det rindende vand og de (til tider) springende fisk.

Anlæggelse af havedam kan lyde dyrt og tidskrævende, men det behøves det ikke at være. Grundlæggende set er alt hvad du behøver et hul med et underlag, som kan holde på vandet. Derudover kræves der selvfølgelig pumper og andet udstyr, men forhør dig hos din lokale planteskole – der er ofte en afdelingen for vandelementer også.

Hvem elsker ikke en flot terrasse?

Terrasser er indbegrebet af hygge. Stedet hvor vi samles, fester og hygger os med dem vi holder af over god mad og drikke. En terrasse kan fås i et hav af materialer som fx granit, træ eller beton. Træet og granitten kan typisk fås hos den lokale trælasthandel, mens betonfliser til anlæggelse af terrasser eller stier i haven kan findes hos www.fc-beton.dk. Priserne her er konkurrencedygtig, og kvaliteten er i top.

Når du har anlagt din nye terrasse, kan du passende invitere naboer og venner til grillaften, så de fulde af misundelse kan overvære din pragtfulde have og den fantastiske terrasse.

Har du overvejet et udhus eller en pavillon?

Den sidste mulighed, som vi vil berøre i denne artikel, er en drøm, som mange går rundt med – nemlig drømmen om et lille hus i haven. Kald det et udhus, et drivhus, en pavillon, et legehus – de går alle ind under kategorien ”huse i haven”. Der er selvfølgelig forskellige årsager til at ønske de forskellige huse. Har du grønne fingre, er drivhuset lige noget for dig. Er I et par med små børn, vil I kunne skabe de bedste barndomsminder med et fedt legehus, hvor de små kan invitere kammerater over til leg. Huset i haven kan enten fås som en tilbygning til selve huset eller som en separat bygning – det er jeres valg.

Med disse råd går du en tid i møde, hvor naboen med garanti vil kigge over hækken og beundre jeres flotte have. Misundelse er en grim ting, men lige i dette tilfælde vurderer vi, at det er helt i orden.

Skriv et svar