Boligsøgning imens du rejser verden rundt

Efter gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse er der mange der har brug for en pause fra bøgerne og studierne. Tiden herefter holder mange et såkaldt sabbatår, hvor de enten rejser eller får erfaring på arbejdsmarkedet.
Efter hele verden er blevet så let tilgængelig for den almindelige dansker, med billige, hurtige og oversøiske transportmuligheder, er det blevet attraktivt at rejse ud til nære og fjerne lande. Her kan de unge møde nye mennesker og kulturer, og få en række gode oplevelsesrejser de vil huske resten af deres liv. Sabbatåret kaldes også af nogle for et dannelsesår, da friheden og de mange eventyr giver den unge mulighed for at lære en masse om sig selv og verden.

Virkeligheden venter efter de unges dannelsesrejse

Selvom livet som backpacker, au pair eller bare globetrotter er spændende og givende, må man huske på, at virkeligheden venter derhjemme. De fleste unge flytter efter sabbatåret eller -årene, hjemmefra, og står altså i den situation, at de skal ud og finde bolig. Da tendensen i øjeblikket er, at det kan være rigtig svært at finde bolig og den nemmeste løsning er, hvis man kender nogen der står med en ledig lejlighed eller værelse. Derfor kan det altså tage lang tid og være en hård proces at finde tag over hovedet, hvorfor unge anbefales allerede at starte på dette mens de er ude i verden.

Selvom det selvfølgelig ikke er den mest optimale måde at bruge sin tid på når man er ude i den store verden for at opleve, vil man højest sandsynligt være glad for, at man gjorde det, når man vender tilbage fra rejsen og gerne vil flytte hjemmefra. Ved at være lidt på forkant slipper man altså for at sove under samme tag som mor og far alt for længe endnu.

Det behøver ikke at være besværligt at søge bolig fra udlandet

Det kan måske synes uoverskueligt at søge bolig fra den anden side af jorden, og på visse områder er det også en smule svært. Eksempelvis kan man ikke selv komme ud og se boligen hvis man bliver kaldt til samtale, og distancen til ens venner og bekendte derhjemme, gør det også lidt sværere at holde sig opdateret på ledige lejligheder.

Disse problematikker findes der dog gode løsninger på. For eksempel kan man få en ven eller et familiemedlem til at tage ud og se lejligheden, tage nogle billeder og snakke med udlejeren, og herefter videregive informationerne til dig.
Derudover er der takket være de sociale medier gode muligheder for at være i kontakt med venner og bekendte hele tiden, blot du har internetadgang. Her kan du altså stadig følge med i opslag om ledige boliger eller selv slå en annonce op som boligsøgende.
Denne metoder er en af de hyppigst brugte metoder af unge mennesker til at finde bolig.
Udover de sociale medier findes der hjemmesider der er særligt henvendt til boligejere og -lejere. Her kræves der også blot internetadgang og en bruger, og så er du ellers klar til at søge bolig selvom du sidder i en lille båd i Vietnam.

Skriv et svar